De das is bezig aan een opmars in Hattem: ‘Ze zetten echt alles op zijn kop’

MET VIDEOIs de overlast van wilde zwijnen in Hattem voor het eerst in jaren afgenomen, steekt een nieuw probleem de kop op. De das is bezig aan een opmars in het Veluwse stadje aan de IJssel. Beschadigde tuinen met omgewoelde gazons zijn schering en inslag. ,,De roep om te beheren wordt steeds luider.’’

3 reacties

 • Roel Janssen

  2 maanden geleden
  Als je het filmpje afkijkt dan zie je Freek Monster (ken ‘m niet) praten én vooral ook relativeren. Geen klager dus. Iemand die zegt dat het ook bij ‘buiten wonen’ hoort. Het lijkt zomertijd voor de Stentor.
 • Roel Janssen

  2 maanden geleden
  Mooi beest, met rust laten. Jankers; zet gaas om jouw mooie gazonnetje, heb je er geen last van. Of transformeer het tot een mooie natuurtuin en geniet van het wildlife om huis. Roel Janssen
 • Wim Paalderman

  2 maanden geleden
  Prachtig dier de Das, jaren en jaren geleden nog zeldzaam hier, Nu niet meer, net als de Ooievaar, beschermen als het zeldzaam wordt is prima, maar als het wederom uit de hand gaat lopen, is beheren de enige manier om zoals nu nevenschade te voorkomen volledig gerechtvaardigd , men heeft geen idee wat bv de Ooievaar voor enorme schade doet aan weidevogels, jonge hazen en amfibieën.
 1. Minister stopt ziekmakende wolken van gas uit tankers: ‘Dit kan niet en wil niemand’
  PREMIUM
  Met video
  2

  Minister stopt ziekmaken­de wolken van gas uit tankers: ‘Dit kan niet en wil nie­mand’

  Goed nieuws voor iedereen die wel eens op het water zit en bewoners van dorpen langs rivieren, kanalen en meren. Minister Mark Harbers verwacht dat het ongecontroleerd varend lozen van kankerverwekkende gassen door binnenvaarttankers uiterlijk vanaf volgend jaar verboden is. Dat zei hij in Lelystad, waar hij sprak met allerlei betrokken partijen en een proefinstallatie bekeek die de giftige gassen veilig uit schepen kan halen.

Veluwe