Volledig scherm
De nieuwe ijsbaan van hattem met daarbinnen de verharde skeelerbaan. © Google Maps

Deskundige moet helpen bij zoektocht lekke ijsbaan Hattem

Waar zit het lek van de nieuwe ijsbaan in Hattem en hoe is deze ontstaan? Na verschillende onderzoeken is daar nog altijd geen antwoord op te geven. Nu is een deskundige ingeschakeld om te bekijken wat de oorzaak van de lekkage is.

De ijsbaan in Hattem is nog maar enkele jaren oud. Op de oude plek van de ijsvereniging komt naar verwachting een woonzorgzone. In de voorbije winters is er weinig geschaatst op het terrein nabij de Hanzeboog over de IJssel richting Zwolle, vanwege de ongunstige weersomstandigheden. En toen er toch gereden kon worden, bleek dat bij het dooien door een lekkage het water op het grasveld weg stroomde.

Oplossingen

Er zijn verschillende onderzoeken geweest in de zoektocht naar de lekkage, maar tot op heden heeft dit nog niet geleid tot oplossingen. De aannemer heeft vervolgens een brief gestuurd naar de gemeente, waarin hij aangeeft dat de oorzaak van de lekkage buiten zichzelf ligt.

Op advies heeft de gemeente Hattem nu een deskundige ingeschakeld om onderzoek te doen, meldt wethouder Auke Schipper in een raadsinformatiebrief aan de raadsleden. De expert heeft alle informatie die beschikbaar is meegekregen. Hij kon nog niet direct de oorzaak herleiden, maar komt wel met een plan van aanpak. Het vinden van de lekkage kan dan bijvoorbeeld met elektrische geleide metingen.

Garantie

De kosten voor de inzet van de expert worden voorgefinancierd door de gemeente Hattem. Zodra helder is hoe het lek is ontstaan, wordt bekeken of de kosten te verhalen zijn bij de aannemer. Op het werk zit immers een garantie van vijf jaar na de oplevering. Daar wil de gemeente het bedrijf aan houden, maar bovenal is het volgens de wethouder nu tijd dat er in oplossingen gedacht gaat worden als het gaat om de lekkage.

  1. In memoriam: twitterende Dien de Haan (85) streed voor positie van de vrouw in de kerk
    1934 - 2019

    In memoriam: twitteren­de Dien de Haan (85) streed voor positie van de vrouw in de kerk

    Een trieste week voor de Zwolse Christelijke Gereformeerde Kerkgemeenschap. Op 85-jarige leeftijd overleed voormalig voorganger en pastoraal werker Dien de Haan afgelopen zondag 3 november. In christelijke kringen genoot ze bekendheid als schrijfster en spreekster, in Zwolle viel ze op door als vrouw al sinds de jaren 90 voor te gaan in de CGK. Opmerkelijk was daarnaast dat De Haan tot in haar laatste week actief was op Twitter.

Veluwe