Dagelijks passeren zo'n 130.000 voertuigen de A28 via knooppunt Hattemerbroek.
Volledig scherm
PREMIUM
Dagelijks passeren zo'n 130.000 voertuigen de A28 via knooppunt Hattemerbroek. © Henri van der Beek

Deze lobby slaagt wél: Rijk trekt tientallen miljoenen uit voor verbeteringen aan A28

VideoHet Rijk trekt 30 miljoen euro uit voor het verbeteren van de drukke en gevaarlijke A28. Op de noordwest-Veluwe gaat het om maatregelen voor een betere doorstroming en het voorkomen van ongelukken. De miljoenen zorgen voor tevredenheid bij zeven snelweggemeenten, maar zij temperen ook de verwachtingen.

 1. Harderwijk is dé plek voor alle dieren in nood op de Noordwest-Veluwe, negen gemeenten doen mee
  PREMIUM

  Harderwijk is dé plek voor alle dieren in nood op de Noord­west-Veluwe, negen gemeenten doen mee

  De opvang en het transport van dieren in nood wordt vanaf dit jaar op de Noordwest-Veluwe geregeld door één dierenopvang en één dierenambulance-organisatie. Robin Schalij van Dierencentrum de Ark in Harderwijk heeft daarover afspraken gemaakt met de alle gemeenten in de regio. Met name voor Putten een verademing, waar ze de afgelopen jaren al twee ambulancediensten versleten.
 2. Kickboksende Ajax-supporter Jeroen B. (34) uit Hattem blijft tijdens feestdagen in de cel voor massale steekpartij in Wezep
  PREMIUM
  video

  Kickboksen­de Ajax-supporter Jeroen B. (34) uit Hattem blijft tijdens feestdagen in de cel voor massale steekpar­tij in Wezep

  De kickboksende stratenmaker Jeroen B. (34) uit Hattem blijft nog maanden vast zitten vanwege de grootschalige vecht- en steekpartij, begin september in Wezep. Hij wordt verdacht van viermaal poging tot doodslag, dan wel (poging tot) zware mishandeling. B. beet bij zijn arrestatie bovendien een agent in de duim en sloeg een dag later twee arrestantenbewakers op het hoofd.
 1. Speeltuinapparatuur gejat: 'De kinderen zijn de dupe'
  Play

  Speeltuin­ap­pa­ra­tuur gejat: 'De kinderen zijn de dupe'

 2. Melania Trump neemt alvast afscheid als first lady in video
  Play

  Melania Trump neemt alvast afscheid als first lady in video

Veluwe