Volledig scherm
PREMIUM
Door een noodreparatie kon de winkel van Dorcas in Hattem dinsdag de deuren weer openen. © Floris Brandriet

Dramatisch ongeval bij Dorcas dreunt nog flink na in Hattem

Het dramatische ongeval van afgelopen vrijdag dreunt nog flink bij de vrijwilligers van de Dorcas-winkel in Hattem. Een 78-jarige man reed per ongeluk achteruit de winkel in en overreed daarbij een 74-jarige vrouw. Beiden komen uit Hattem. Het is onduidelijk hoe het nu met hen gaat.

Na het ongeval, waarbij vrijdag de pui van het pand aan de Zuiderzeestraatweg flink beschadigd raakte, sloot de winkel twee dagen de deuren. Omdat de kringloopwinkel op maandag altijd gesloten is, gingen op dinsdagochtend om tien uur de deuren voor het eerst weer open. De vrijwilligers die de winkel bestieren, kwamen daarvoor eerst bij elkaar om samen stil te staan bij de droeve gebeurtenis van vrijdag. De bijeenkomst was indrukwekkend, zegt een betrokkene. Maar de medewerkers van Dorcas willen verder niets over de situatie kwijt. 

  1. In memoriam: twitterende Dien de Haan (85) streed voor positie van de vrouw in de kerk
    1934 - 2019

    In memoriam: twitteren­de Dien de Haan (85) streed voor positie van de vrouw in de kerk

    Een trieste week voor de Zwolse Christelijke Gereformeerde Kerkgemeenschap. Op 85-jarige leeftijd overleed voormalig voorganger en pastoraal werker Dien de Haan afgelopen zondag 3 november. In christelijke kringen genoot ze bekendheid als schrijfster en spreekster, in Zwolle viel ze op door als vrouw al sinds de jaren 90 voor te gaan in de CGK. Opmerkelijk was daarnaast dat De Haan tot in haar laatste week actief was op Twitter.

Veluwe