Volledig scherm
Slachtoffer Dwoëny van den Brink. © eigen foto

Eis: 9 jaar en tbs voor doodsteken Dwoëny van den Brink uit Hattem

Tegen Loetje K. is vanochtend negen jaar cel en tbs met dwangverpleging geëist. De man zou in februari 2018 zijn partner Dwoëny van den Brink op gruwelijke wijze met een mes hebben gedood. Het slachtoffer werd 14 keer geraakt. 

Tijdens de rechtszaak werd duidelijk dat K. zijn vriendin Van den Brink al eens eerder had neergestoken. Dat was in 2009. Ook heeft hij meerdere malen voor huiselijk geweld voor de rechter gestaan. Volgens de officier van justitie heeft hij misbruik gemaakt van de zorgzame Dwoëny. K. liet haar alles doen, terwijl hij zelf alleen maar op bed lag tv te kijken en te drinken. ,,De rode draad in hun relatie is drank en drugs.”

Dwoëny van den Brink werd op 19 februari 2018 levenloos gevonden in haar huis in Hattem. Loetje K. was op dat moment ook aanwezig en werd aangehouden. De twee hadden een jarenlange, moeizame relatie. De moeder van het slachtoffer deed onlangs haar aangrijpende verhaal tegenover deze krant. Volgens haar is haar dochter op beestachtige wijze omgebracht. ,,Haar keel was doorgesneden.”

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe