De doorgebroken Zomerdijk in het Apeldoorns Kanaal bij Hattem
Volledig scherm
De doorgebroken Zomerdijk in het Apeldoorns Kanaal bij Hattem © Henri van der Beek

Gat in doorgebroken dijk bij Hattem wordt gedicht met 300 grote zandzakken

VIDEODe doorgebroken zomerdijk bij Hattem wordt vanaf morgen hersteld. Waterschap Vallei en Veluwe verwacht het gat in de weggeslagen kade met zo'n 300 enorme zandzakken te kunnen dichten.

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Burgemeester Heerde hoopt dat nieuw kabinet pas op plaats maakt met Lelystad Airport: ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’
  PREMIUM

  Burgemees­ter Heerde hoopt dat nieuw kabinet pas op plaats maakt met Lelystad Airport: ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’

  Burgemeester Jan Willem Wiggers van Heerde deed vorige maand een oproep aan de informateur om bij de vorming van het nieuwe kabinet een pas op de plaats te maken bij de ontwikkeling van Lelystad Airport. Hij deed dit namens de Veluwse gemeenten Elburg, Epe, Hattem, Heerde, Oldebroek en Voorst. Maar een reactie uit het Haagse blijft tot dusverre uit. Toch blijft de waarnemend burgervader hoopvol: ‘Nieuwe ronde, nieuwe kansen’.
 3. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  1

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.

Veluwe