Volledig scherm
Martin Wijnen. © archieffoto Carlo ter Ellen

Geboren Hattemer Martin Wijnen (53) hoogste baas van Koninklijke Landmacht

Martin Wijnen is vanaf volgende week woensdag de hoogste baas van de landmacht. Hij wordt dan in Breda benoemd tot Commandant van de Koninklijke Landmacht, als opvolger van Leo Beulen. De geboren Hattemer werd in 2017 al benoemd tot plaatsvervangend Commandant der Strijdkrachten.

Wijnen, die in 1966 in Hattem werd geboren en tegenwoordig in Enschede woont, werd als militair onder meer uitgezonden naar Cambodja, Joegoslavië en Afghanistan. Voordat hij twee jaar geleden plaatsvervanger werd van de hoogst geplaatste militair van de Nederlandse krijgsmacht,  voerde hij onder andere het commando over 11 Pantsergeniebataljon in Wezep en later de 43 Gemechaniseerde Brigade in Havelte. Wijnen begon zijn militaire carrière in 1984.

Voorganger Leo Beulen neemt ‘vol vertrouwen’ afscheid: ,,Afbreken gaat sneller dan opbouwen en we hebben 30 jaar bezuinigd. Nu we weer kunnen groeien, moeten we doorpakken en blijven investeren. Maar herstel en groei kosten tijd. We moeten dus geduld hebben en in het vervolg liefst een keer extra nadenken voor we het mes ergens in zetten. Vol vertrouwen draag ik het commando over aan luitenant-generaal Wijnen als mijn opvolger.’’

  1. Hattemse Loo-bewoners voelen zich gepiepeld door gemeente en projectontwikkelaar
    PREMIUM

    Hattemse Loo-bewoners voelen zich gepiepeld door gemeente en projectont­wik­ke­laar

    Hattemse Loo-bewoners Frank Nico Hogeweg (38) en Hans Sonneveld (53) zijn woedend op de gemeente, Vereniging Landschap en Milieu Hattem (VLMH) en projectontwikkelaar Van Wijnen. Pas toen ze al lang en breed begonnen waren met de bouw van hun woning werd duidelijk dat er bijzondere eisen gesteld werden aan de ontsluiting van hun kavel en de groene zone waarin hun huis moest komen te staan.

Veluwe