Het oude ijsbaanterrein naast de Geldersedijk in Hattem. Op de achtergrond de Van Heemstraschool, die opgaat in het nieuwe scholencluster, het Integraal Kindcentrum.
Volledig scherm
PREMIUM
Het oude ijsbaanterrein naast de Geldersedijk in Hattem. Op de achtergrond de Van Heemstraschool, die opgaat in het nieuwe scholencluster, het Integraal Kindcentrum. © Google Streetview

Gemeente presenteert bouwplannen IJsbaanterrein Hattem via livestream: ‘Enige mogelijkheid in deze coronatijd’

Hoe hoog wordt de bebouwing aan de Hollewand? En hoe gaat de ‘beweegboulevard’ er uit zien. Gemeente Hattem presenteert het stedebouwkundig plan via een livestream aan alle belanghebbenden. Maar hoe digitaal vaardig zijn de voornamelijk seniore omwonenden van het terrein eigenlijk?

 1. Buurt schrikt van bouwhoogte zorgzone Hattem: ‘Complete verrommeling van het gebied’
  PREMIUM

  Buurt schrikt van bouwhoogte zorgzone Hattem: ‘Complete verromme­ling van het gebied’

  Drie massale appartementengebouwen van vier hoog, daarmee verpest je het gezicht op Hattem. De buurt rondom Hollewand en Uilennest in Hattem is in verweer gekomen tegen de bouwplannen voor de woonzorgappartementen en het nieuwe schoolgebouw op het voormalige ijsbaanterrein bij de Geldersedijk. ,,Die school voor 500 leerlingen bij de zorgappartementen is complete verrommeling van het gebied’’, vinden ze.
 1. Mariëlle is ziek en start crowdfundingsactie voor operatie
  Play

  Mariëlle is ziek en start crowdfun­dings­ac­tie voor operatie

 2. Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'
  Play

  Journalist Harm Ede Botje: 'Hiddema is woedend geworden'

Veluwe