Hattem maakt ‘statement’ en hijst als eerste op Noord-Veluwe de regenboogvlag

VIDEODe regenboogvlag wappert in Hattem. Als eerste en enige gemeente op de Noord-Veluwe. Het is een verdeelde regio. Hattem ziet de vlag als hét symbool voor steun aan homo's, lesbiennes, biseksuelen en transgenders. Elburg is terughoudend en vindt dat vlaggen niet ‘iets willekeurigs’ moet worden. 

Met een ferme ruk trekt Carla Broekhuis de verpakking open. Een kleine minuut later verdwijnt de wethouder van Hattem onder een grote regenboogvlag. Hoe krijgt zij het gevaarte van twee bij drie meter aan de vlaggenmast op het balkon van het gemeentehuis? Met hulp van twee medewerkers wappert de vlag al snel boven de Markt, zowel op het stadhuis als de kerk. 

  1. Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristenbelasting groot vraagteken
    PREMIUM

    Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristen­be­las­ting groot vraagteken

    Steeds meer Veluwenaren bieden een slaapplek aan op boekingssite Airbnb. Toch is het voor gemeenten nog altijd lastig grip te krijgen dit relatief jonge fenomeen. Lokale overheden hebben vaak geen idee welke inwoners hun woning te huur aanbieden en het innen van toeristenbelasting gebeurt veelal op goed geluk. ,,We vertrouwen er maar op dat Airbnb'ers zich netjes aan de regels houden.’’

Veluwe