Hattemer Hans Tijssen kan hele middagen klooien met zijn zelfgebouwde blasterbeam, een uniek instrument

VideoHet ziet er uit als een heel lange balk met daaroverheen strak gespannen snaren, een soort lang uitgerekte gitaar of piano, de 'blasterbeam’ van Hans Tijssen. De Hattemer muzikant en componist bouwde het instrument vorig jaar zelf nadat hij het in Amerika ontdekte bij een muzikant die het gebruikte bij nummers voor onder meer Michael Jackson en Quincy Jones.

,,Ik was gefascineerd door het geluid van dat instrument’’, zegt hij daar nu over. Hij wilde het instrument -een combinatie van een percussie- en een snaarinstrument - naar Nederland halen. ,,Maar zo'n ding vervoeren, dat is eigenlijk niet te doen. Daarom heb ik hem zelf gebouwd.’’ Hij durfde het wel aan omdat hij best handig is. De royaal opgezette studio in zijn Hattemse achtertuin bouwde hij immers ook zelf. 

  1. Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristenbelasting groot vraagteken
    PREMIUM

    Airbnb’ers zijn blinde vlek voor Veluwse gemeenten: innen toeristen­be­las­ting groot vraagteken

    Steeds meer Veluwenaren bieden een slaapplek aan op boekingssite Airbnb. Toch is het voor gemeenten nog altijd lastig grip te krijgen dit relatief jonge fenomeen. Lokale overheden hebben vaak geen idee welke inwoners hun woning te huur aanbieden en het innen van toeristenbelasting gebeurt veelal op goed geluk. ,,We vertrouwen er maar op dat Airbnb'ers zich netjes aan de regels houden.’’

Veluwe