De brandweer trof onder meer een gesmolten waterkoker aan in de woning.
Volledig scherm
De brandweer trof onder meer een gesmolten waterkoker aan in de woning. © News United / Stefan Verkerk

Hattemers met de schrik vrij bij woningbrand

In een woning aan de Burgemeester Bijleveldsingel in Hattem is vanochtend rond vier uur  brand uitgebroken. De bewoners, onder wie een klein kind, konden hun huis tijdig verlaten. Na controle door ambulancepersoneel bleek dat zij niet naar het ziekenhuis hoefden. 

Volgens de brandweer heeft de brand gewoed in de keuken. Er werd onder meer een weggesmolten waterkoker aangetroffen. De gehele begane grond van de woning heeft vol met rook gestaan en is onbewoonbaar. 

Troostbeer

Diverse andere bewoners van hetzelfde huizenblok zijn door de hulpdiensten uit hun woningen geëvacueerd. Voor zover bekend is er bij deze woningen geen schade. Het kleine kindje heeft een troostbeer gekregen van de hulpdiensten en ook heeft de brandweer nog luiers uit de woning gehaald toen de brand geblust was.

 1. Pamela geeft gymnastiek op straat voor ouderen op balkons: ‘Want als je niet beweegt wordt je stijf’
  PREMIUM
  video

  Pamela geeft gymnastiek op straat voor ouderen op balkons: ‘Want als je niet beweegt wordt je stijf’

  Ouderen die noodgedwongen in isolatie zitten worden stijf en stram. Daar wil fysiotherapeute Pamela Matahelumual uit Hattem wat aan doen. Vandaar dat ze twee keer per week voor de ramen van de bewoners van woonzorgcentrum De Bongerd in Hattem gymnastiek op muziek doet. De ouderen kunnen meedoen vanachter hun raam of op hun balkon. ,,Want als je niet beweegt, wordt je stijf.’’
 2. Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territorium uit
  PREMIUM
  video

  Deze exclusieve beelden bewijzen het: de wolven op de Noord-Veluwe breiden hun territori­um uit

  Dat de wolven op de Noord-Veluwe op verkenningstocht zijn, bleek onlangs al uit drollen die werden gevonden op plekken die voorheen nog wolf-vrij waren. Nu zijn er ook bewegende beelden die bewijzen dat de roedel hun Veluwse territorium uitbreidt. Boswachter Lennard Jasper Staatsbosbeheer Noord-Veluwe stelt ze namens het Wolvenmeldpunt beschikbaar. ,,Dit zijn beelden waar we niet op hadden gerekend.’’
 3. Bungalowketen en hoofdsponsor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’
  PREMIUM

  Bungalowke­ten en hoofdspon­sor PEC Zwolle Molecaten uit Hattem vreest ondergang: ‘Ons bedrijf staat in brand’

  Het voortbestaan van vakantieparkenketen Molecaten hangt aan een zijden draadje. Directeur Luke Slager stelt in een brandbrief dat alleen een barmhartige houding van het kabinet het Hattemse familiebedrijf, dat tevens als hoofdsponsor van PEC Zwolle fungeert, van de ondergang kan redden. ,,Praat met ons en kom alstublieft met snelle en kordate steunmaatregelen.”

Veluwe