Volledig scherm
jips ijs hattem Jipke fietst mij ijs door Hattem. Verhaal Floris Brandriet © Vakfoto Van Der Beek

Hattemse 'Jip' (13) mag ijs uitdelen op NS-station Soest

De 13-jarige Jipke Hazenberg uit Hattem mag met haar bedrijf Jip's IJs vandaag ijsjes uitdelen op het NS-station in Soest. 

De Nederlandse Spoorwegen hebben berekend dat Utrecht Centraal wederom het drukste station is van Nederland. Soest is een van de kleinste, met slechts 218 in- en uitstappers per werkdag. Om dat luister bij te zetten, mag Jipke vandaag ijsjes uitdelen. 

200 ijsjes

Jipke vertelde vorige week in de Stentor hoe ze met een ijskar geld verdient, omdat ze geen zin had om folders te vouwen. Dat vond de NS zo sympathiek, dat ze haar 'inhuurden' voor een dagje Soest. Naar verwachting zal Jip vandaag tussen de tweehonderd en 250 ijsjes uitdelen op station Soest.

Volledig scherm
Jipke op het station van Soest. © Guus van de Wetering
  1. Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet
    PREMIUM

    Hoogleraar: Bomenkap is niet oorzaak van het verdwijnen van bos, maar de Natuurwet

    Er zijn kritische kanttekeningen te plaatsen bij de petitie van duurzaamheidsorganisatie Urgenda en zestig natuurorganisaties om een verbod in te stellen op grootschalige bomenkap, aldus hoogleraar bosecologie en bosbeheer (Wageningen Universiteit) en adviseur bij Staatsbosbeheer Frits Mohren. Dat Staatsbosbeheer haar eigen beleid nu onder een vergrootglas legt, noemt Mohren desondanks ‘verstandig’. ,,Maar de reguliere houtkap is van een heel andere orde van grootte dan nu wordt voorgespiegeld.”

Veluwe