Op het moment dat De Zaaier met zijn leerlingen naar het IKC in de woonzorgzone Geldersedijk is vertrokken, kan er op die locatie - wat de gemeente betreft - zo snel mogelijk worden begonnen met de bouw van dertig tot veertig sociale huurwoningen.
Volledig scherm
PREMIUM
Op het moment dat De Zaaier met zijn leerlingen naar het IKC in de woonzorgzone Geldersedijk is vertrokken, kan er op die locatie - wat de gemeente betreft - zo snel mogelijk worden begonnen met de bouw van dertig tot veertig sociale huurwoningen. © Henri van der Beek

Huurders in Hattem krijgen meer kans door verhuizende schoolkinderen van De Zaaier

Basisschool weg, woningen er voor terug. Hattem kan rekenen op dertig tot veertig nieuwe sociale huurwoningen op het moment dat De Zaaier verhuist naar het integraal kindcentrum in de woonzorgzone Geldersedijk. Er wordt gemikt op huizen met een sociale en middeldure huur. 

 1. Onderzoek Hattem naar woonzorgzone Geldersedijk kan prullenbak in, zegt expert: ‘Onderzoek is onbruikbaar’
  PREMIUM

  Onderzoek Hattem naar woonzorgzo­ne Gelderse­dijk kan prullenbak in, zegt expert: ‘Onderzoek is onbruik­baar’

  De gemeente Hattem zegt dat het bestemmingsplan voor de woonzorgzone op het oude ijsbaanterrein zorgvuldig is opgesteld, maar volgens de belangengroep Woonzorgzone Geldersedijk rammelt het aan alle kanten. Er zijn grote fouten gemaakt in de onderzoeken waarop het ontwerp is gebaseerd, vooral als het aankomt op geluidsoverlast, stellen ze. ,,Dit is onacceptabel.’’
 2. Occulte rituelen, seks en de elite: mysteries Ronde Huis in Nunspeet onderzocht in nieuwe podcast
  Podcast
  10

  Occulte rituelen, seks en de elite: mysteries Ronde Huis in Nunspeet onderzocht in nieuwe podcast

  In de bossen op de Veluwe, vlak bij het dorp Nunspeet, ligt een grote, open plek omringd door bomen. Op deze plek stond een rond huis, of beter gezegd hét Ronde Huis. Het werd gebouwd in 1906 door Frank van Vloten en 60 jaar later afgebroken door Staatsbosbeheer. Hoewel het huis er niet meer staat, gaan er wilde geruchten rond over de plek, het huis en de eigenaar. Was het Ronde Huis in Nunspeet een horrorhuis waar kinderen op rituele wijze werden vermoord?

Veluwe