Een complete verrassing: de zomerdijk langs het Apeldoorns Kanaal is over een afstand van 15 meter weggespoeld.
Volledig scherm
PREMIUM
Een complete verrassing: de zomerdijk langs het Apeldoorns Kanaal is over een afstand van 15 meter weggespoeld. © Henri van der Beek

Ingenieur waarschuwt na doorbraak van zwakke dijk bij Hattem: ‘Dit kan ook op andere plekken gebeuren’

VIDEODe dijkdoorbraak langs het Apeldoorns Kanaal bij Hattem is een complete verrassing voor Waterschap Vallei en Veluwe. Ingenieurs Arjen van de Ouden en Bas Kolen zien het als een incident. Maar die laatste waarschuwt ook: wat als te lang is gewacht met het repareren van slijtage?

0 reacties

 1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.
 2. Weinig zorgen in laagste punt van de regio vanwege stijgende zeespiegel: ‘Onheilsprofeten zijn er altijd’
  PREMIUM
  VIDEO

  Weinig zorgen in laagste punt van de regio vanwege stijgende zeespiegel: ‘Onheils­pro­fe­ten zijn er altijd’

  Maandag verscheen een rapport van het klimaatpanel van de Verenigde Naties, waarin onder meer staat dat het klimaat de komende decennia enorm snel verandert. Volgens de onderzoekers gaat de stijgende zeespiegel wereldwijd enorme gevolgen hebben. Deskundigen zeggen dat met deze nieuwe inzichten in Noordwest Europa de zeespiegel 10 procent meer kan stijgen dan eerder gedacht. Berekeningen wijzen uit dat rond Hasselt en het Zwarte Water problemen kunnen ontstaan, mocht dat gebeuren.

Veluwe