Kerkplein Hattem als eerste op de schop

Met donder en geraas vallen de keien in de laadbak van de vrachtauto. Werklui van Van Werven zijn begonnen met het verwijderen van de hobbelkeien van het Kerkplein in Hattem.

Voor de tweede keer in vier jaar gaat het centrum van Hattem op de schop. De eerste make-over beviel slecht. De Belgische kinderkopjes op de Markt, Kerkhofstraat en het Kerkplein bleken al snel een steen des aanstoots voor vele Hattemers. Met name ouderen die slecht ter been waren, met rollators liepen of mensen in rolstoelen maakten onaangenaam kennis met de wasbordstructuur die het vloeroppervlak al snel werd.

Volledig scherm
Medewerkers van Van Werven zijn volop bezig met het verwijderen van de kinderkopjes van het Kerkplein in Hattem. © Henri van der Beek

Portemonnee opnieuw getrokken

De gemeente, die fors geïnvesteerd had in een stijlvolle inrichting van het centrum, besloot deze zomer tot herinrichting. Daarvoor moet opnieuw de portemonnee getrokken worden. De aanleg van de bestrating op de Markt en rond de Kerk in 2015 kostte 631.000 euro, blijkt uit de jaarrekening 2016 van de gemeente. Voor de tweede herinrichting moet de gemeente 470.000 euro betalen.

Wethouder Auke Schipper meldt dat het project in maart volgend jaar af moet zijn. ,,Misschien wel eerder, als het weer de komende periode meewerkt’’, zegt hij hoopvol.

Smallere voeg

Volledig scherm
Op het Kerkplein zijn bijna alle kinderkopjes al verwijderd. Hier zullen ze opnieuw gebruikt worden, maar dichter op elkaar gelegd zodat er een meer egale vloer ontstaat. © Henri van der Beek

De aannemer zal de komende maanden gefaseerd de verschillende delen van de Markt, Kerkhofstraat en het Kerkplein aanpakken. Begonnen wordt met het Kerkplein waar de huidige kinderkopjes opnieuw gelegd gaan worden. Met een veel smallere voeg, en nog beter geselecteerd op begaanbaarheid. De rijloper van de Kerkhofstraat en de Markt worden vervolgens bestraat met donkere klinkers waardoor het een meer egaal en goed begaanbaar terrein wordt. 

App voor updates

Aannemer NTP heeft een app ontwikkeld voor mobiele telefoons waarin belangstellenden alle informatie kunnen vinden over het project, inclusief kaartjes, planningen en berichtensysteem.

Veluwe