Volledig scherm
Lid in de Orde van Oranje Nassau met zwaarden. © Caroline Van Hooijdonk

Koninklijke onderscheiding voor Hattemer Gerrit Bosch

Gerrit Bosch uit Hattem is benoemd tot Lid van de Orde van Oranje Nassau (met zwaarden). Hij kreeg de koninklijke onderscheiding zaterdag opgespeld door burgemeester Jan Willem Wiggers en brigade-generaal Rob Jeulink.

De uitreiking was tijdens het 225-jarig bestaan van het Korps Rijdende Artillerie, zaterdagmiddag op het Artillerie Schietkamp 't Harde.

Gerrit Bosch kreeg de koninklijke eer toebedeeld omdat hij sinds 1981 werkzaam is bij defensie. Binnen defensie wordt hij geroemd om zijn vakmanschap en zijn ambitie in het opleiden en ontwikkelen van zijn collega’s. Hij was op diverse uitzendingen. Sinds 2010 is Bosch postcommandant van de defensiebrandweer op het ASK. In deze functie heeft hij zich ingezet als instructeur natuurbrandbeheersing en heeft hij zijn kennis gedeeld met de civiele brandweer. Door de realisatie van het gezamenlijk oefencentrum ASL heeft de Bosch de samenwerking tussen de defensiebrandweer en de VNOG verbeterd.

Vrijwilliger

Ook maakte Bosch zich gedurende lange tijd verdienstelijk als vrijwilliger. Hij organiseert sinds 2013 de Militaria Ruil- en Verzamelbeurs die jaarlijks meerdere keren wordt gehouden. Sinds 2010 is hij ook vrijwilliger bij de Historische Collectie Korps Veldartillerie, waar hij zich bezighoudt met de collecties en exposities. Ook ondersteunt hij elke twee jaar de Stichting Truckrun Noordwest Veluwe.

Tenslotte is al jarenlang (sinds 2002) actief voor de veteranenvereniging van de artillerie. Door zijn persoonlijke betrokkenheid is hij een voorbeeld voor andere veteranen.

Veluwe