Volledig scherm
© Thinkstock

Lift parkeergarage Hattem doet het niet

HATTEM De lift in de parkeergarage aan de Koestraat in Hattem doet het niet. En pas begin maart 2017 kan de lift weer gebruikt worden.

Vanwege een defect heeft de gemeente de lift buiten werking gesteld, laat ze weten. De liftkooi moet vervangen worden, maar de nieuwe kooi kan pas in februari geplaatst worden. Op dat moment wordt ook meteen groot onderhoud gepleegd aan de hele liftinstallatie.

Het vervangen van de liftkooi duurt zo lang omdat de kooi speciaal gemaakt moet worden, zegt de gemeente. De oorspronkelijke fabrikant van de lift bestaat al langere tijd niet meer en de liftkooi is daarom niet meer standaard leverbaar. Een andere fabrikant moet nu een kooi op maat maken.

Wethouder Jan van der Heeden zegt het vervelend te vinden dat de lift een aantal maanden niet gebruikt kan worden. "De parkeergarage wordt regelmatig gebruikt en met name inwoners en bezoekers die slecht ter been zijn of bijvoorbeeld een kinderwagen of rollator nodig hebben, maken gebruik van de lift. Denk bijvoorbeeld aan de inwoners die op zondagochtend naar de kerk gaan, ouderen die door de week gaan winkelen of jonge ouders die een kinderwagen meenemen. Voor hen is het onprettig dat de lift niet gebruikt kan worden. We doen ons uiterste best om duidelijk aan te geven dat de lift buiten gebruik is, zodat er zo min mogelijk mensen voor een onaangename verrassing komen te staan. We hebben bovendien contact gezocht met de kerk, de HAVO en Rond Uit Hattem, zodat deze organisaties goed op de hoogte zijn en ook zij bezoekers kunnen informeren."

Veluwe