Man ontkomt net op tijd aan immense autobrand in Hattem

VideoEen automobilist in Hattem is vanavond maar net op tijd uit zijn brandende auto gestapt, toen hij de Kleine Gracht op reed. Net nadat hij uitgestapt was, namen grote vlammen bezit van zijn auto. 

Bij aankomst van de brandweer sloegen de vlammen metershoog boven de auto uit, hoger nog dan de naastgelegen woningen. Die konden tijdig beschermd worden doordat er meerdere personen voor een wekelijkse oefenavond op de kazerne waren. Daardoor waren ze snel ter plaatse. 

Lees onder de foto verder

Volledig scherm
De brandende auto werd onder meer met schuim geblust © Stefan Verkerk/News United

Scheur in brandstoftank

De brand ging gepaard met flinke knallen. Eerst van de banden en later vanuit het riool. Door een scheur in de brandstoftank ontstond een kleine vloeistofbrand, die vanuit het riool de putdeksels omhoog schoten. 

In verschillende omliggende woningen rondom de brandende auto was er een benzinelucht te ruiken. Met onder meer schuim werd de brand geblust. 

Volledig scherm
Een spoor van brand trekt naar het riool. © Stefan Verkerk/News United
  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe