De publieke tribune in de krappe raadszaal in Hattem is volgestroomd voor de raadsvergadering. Tientallen toehoorders zijn gekomen voor de discussie over de locatiekeuze voor nieuwbouw van de basisscholen De Zaaier en de Van Heemstraschool. Velen moesten noodgedwongen in de hal van het gemeentehuis de beraadslagingen volgen.
Volledig scherm
De publieke tribune in de krappe raadszaal in Hattem is volgestroomd voor de raadsvergadering. Tientallen toehoorders zijn gekomen voor de discussie over de locatiekeuze voor nieuwbouw van de basisscholen De Zaaier en de Van Heemstraschool. Velen moesten noodgedwongen in de hal van het gemeentehuis de beraadslagingen volgen. © Sandra Veltmaat

Meerderheid raad Hattem: schoolcluster moet in centrum blijven

De nieuwbouw van twee Hattemer basisscholen moet op het oude ijsbaanterrein aan de Geldersedijk of op de plek van de huidige Van Heemstraschool daar vlak naast komen en niet op de plek van de Noordgouw. De ChristenUnie, CDA en D66 hebben het voorstel van het gemeentebestuur flink aangepast tijdens de gemeenteraadsvergadering maandagavond.

Veluwe