Volledig scherm
PREMIUM
Pakweg 4000 bezoekers genoten zaterdagavond van de oefenwedstrijd Ajax-Steaua Boekarest, waarmee VV Hattem de viering van het honderdjarig bestaan afsloot. © Orange Pictures

Mooi voetbalfeest in Hattem eindigt in mineur

Als VV Hattem zaterdagavond gastheer is voor Ajax en Steaua Boekarest, lijkt alles koek en ei. Tot ruim een uur na de wedstrijd, als het toch nog misgaat. Een groep aanwezigen gaat met elkaar op de vuist en dat is vervolgens vrijwel het enige waar het in de nasleep nog over gaat.

De politie geeft daags na de oefenpot in Hattem aan verschillende mishandelingen en bedreigingen te onderzoeken. Daarbij waren medewerkers van de organisatie en Nederlandse supportersgroepen betrokken. 

  1. 'Gerechtigheid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen
    PREMIUM

    'Gerechtig­heid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen

    Raadsleden uit kleine gemeenten als Hattem, Olst-Wijhe en Urk gaan fors meer verdienen. Van Minister Kajsa Ollongren krijgen raadsleden uit gemeenten tot 24.000 inwoners meer poen als blijk van waardering. Wie nu in Hattem zetelt mag met terugwerkende kracht 959 euro per maand bijschrijven, een ruime verdubbeling van de huidige vergoeding. Maar betaalt zich dat ook uit in kwaliteit? ,,Een pizzabezorger kreeg nog meer.”

Veluwe