Volledig scherm
Het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem kreeg op vrijdag 29 december de 60.000ste bezoeker van het jaar over de vloer. © Aangeleverd

Nieuw bezoekersrecord voor Bakkerijmuseum Hattem

Op de valreep van 2017 bereikte het Nederlands Bakkerijmuseum in Hattem vrijdag de mijlpaal van 60.000 bezoekers. 'Een absoluut record', aldus het museum, dat in mei het 40-jarig jubileum vierde. 

Volgens directeur Fred Voskuil was bijna de helft van het aantal gasten jonger dan 12 jaar. De nieuwe mijlpaal past in een trend: ieder jaar trekt het museum een paar duizend bezoekers meer dan het jaar ervoor. 

Nieuwsapp
Download de gratis nieuwsapp van de Stentor en blijf zo altijd en overal op de hoogte van het laatste (sport)nieuws. 24 uur per dag al het nieuws uit uw buurt of stad en het belangrijkste nieuws uit binnen- en buitenland. Gratis, overzichtelijk en snel! Download de app hier voor iOS en hier voor Android!

  1. Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’
    PREMIUM

    Veluwe is de bakermat van kamperen in Nederland: ‘In het begin werden tentjes zomaar ergens opgezet’

    Zo’n honderd jaar geleden streken de eerste kampeerders neer op de Veluwe. Campings bestonden in die tijd nog niet, dus werd de tent - of wat daarvoor moest doorgaan - opgezet in een willekeurig stuk bos of op het land van een welwillende boer. ,,Je kunt de Veluwe gerust de bakermat van het kamperen in Nederland noemen’’, zegt Hans Buiter, verenigingshistoricus van de ANWB.

Veluwe