Volledig scherm
PREMIUM
Frank Nico Hogeweg en Hans Sonneveld wonen in het Hattemse Loo. De gemeente wil dat zij een buffer van 2,5 meter groene begroeiing aanleggen langs hun voortuinen. © Henri van der Beek

Nog geen alternatief voor verplichte groene buffer in voortuin Hattemers

Overleg met de gemeente heeft voor bewoners van villawijk Hattemse Loo nog geen oplossing gebracht voor het probleem van de inrichting van hun kavels. Maandag zat een delegatie van bewoners aan tafel bij de wethouder en burgemeester en een aantal ambtenaren.

Vanwege afspraken van de gemeente met de Hattemer milieuvereniging VLMH worden ze gedwongen hun voortuinen met uitkijk op de Konijnenbergerweg en de Hezenbergerweg dicht te laten groeien met een hoog opgaande bosrand van tweeënhalve meter breed. Tegen zo'n grote groene muur willen ze niet aankijken. 

Veluwe