Volledig scherm
PREMIUM
Gerd-Jan Jongerman (linksachter) en Auke Schipper rechtsachter maken met hulp van twee Lagemaat-medewerkers het eerste van tientallen raamkozijnen los. © Henri van der Beek

Noordgouw Hattem wordt 'circulair' gesloopt

Bij de sloop van een leegstaand gebouw verwacht je een sloopkogel of een graafmachine, een hoop stof en luid geraas van omvallende muren en uiteen spattende ruiten. Niks van dit alles bij de start van de sloop van het oude schoolgebouw van De Noordgouw in Hattem.

Met beleid en overleg kan wethouder Auke Schipper de eerste van tientallen raamkozijnen (dubbel glas en met ventilatierooster) uit de muur halen. Zorgvuldig, want het kozijn krijgt een tweede leven. Misschien wel in Aruba, vertelt Gerd-Jan Jongerman van Lagemaat Sloopwerken. Dat is nou circulair slopen.

  1. 'Gerechtigheid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen
    PREMIUM

    'Gerechtig­heid': raadsleden in kleine gemeenten gaan twee keer zoveel verdienen

    Raadsleden uit kleine gemeenten als Hattem, Olst-Wijhe en Urk gaan fors meer verdienen. Van Minister Kajsa Ollongren krijgen raadsleden uit gemeenten tot 24.000 inwoners meer poen als blijk van waardering. Wie nu in Hattem zetelt mag met terugwerkende kracht 959 euro per maand bijschrijven, een ruime verdubbeling van de huidige vergoeding. Maar betaalt zich dat ook uit in kwaliteit? ,,Een pizzabezorger kreeg nog meer.”

Veluwe