De belangengroep Woonzorgzone Geldersedijk loopt onder aanvoering van Jolanda Westerink al langer te hoop tegen de nieuwbouwplannen voor het terrein van de voormalige ijsbaan.
Volledig scherm
PREMIUM
De belangengroep Woonzorgzone Geldersedijk loopt onder aanvoering van Jolanda Westerink al langer te hoop tegen de nieuwbouwplannen voor het terrein van de voormalige ijsbaan. © Henri van der Beek

Opsteker voor buurt bij voormalige ijsbaan Hattem: Raad van State blokkeert bouwplannen

De Raad van State blokkeert met een spoeduitspraak voorlopig de geplande bouw van een Integraal Kind Centrum en woonzorggebouw De Luwte op het terrein van de voormalige ijsbaan in Hattem. Dat is een opsteker voor zo’n vijftig buurtbewoners, voornamelijk senioren, die daar grote bezwaren tegen hebben.

  1. Baby van Diane overleed in armen van haar man, nu bieden bijzondere foto's troost: ‘Hij blijft altijd bij me’
    PREMIUM
    1

    Baby van Diane overleed in armen van haar man, nu bieden bijzondere foto's troost: ‘Hij blijft altijd bij me’

    De foto’s betekenen veel voor Diane de Ru uit Apeldoorn. Ze bieden troost en een herinnering aan haar overleden zoontje Mees. Dat gevoel kent Hans Krudde uit Putten. Ook hij moest zijn zoontje laten gaan. Hij fotografeert voor de stichting Make a Memory. ,,Ik stond er niet bij stil dat een zwangerschap kan misgaan, laat staan dat er een stichting is die overleden baby’s fotografeert.”

Veluwe