Volledig scherm
PREMIUM
Hanneke Jurriëns, voorzitter van de cliëntenraad van de Hof van Blom in Hattem laat weten dat de bewoners van de aanleunwoningen aan de Hof van Blom zich zorgen maken over de bouwplannen voor zorgappartementen en scholen op het IJsbaanterrein (achtergrond). © Henri van der Beek

Ouderen Hattem vrezen voor hun inloop en zorgpost in IJsbaanplan

Ouderen in Hattem vrezen dat er weinig overblijft van de mooie plannen van de gemeente voor een woonzorgzone op het IJsbaanterrein. Reden is dat er nu alsnog een schoolgebouw voor twee scholen en kinderopvang in hetzelfde gebied bijgebouwd moeten worden.

Hanneke Jurriëns is voorzitter van de stichting Vrienden van de Hof van Blom én voorzitter van de cliëntenraad van de Hof van Blom. 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe