Houtwerk Hattem was in september 2019 omgetoverd tot New Orleans. Er waren optredens van jazz, blues, gospel en soul en diverse jeugd- en kinderactiviteiten (foto) tijdens het gratis toegankelijke New Orleans festival.
Volledig scherm
PREMIUM
Houtwerk Hattem was in september 2019 omgetoverd tot New Orleans. Er waren optredens van jazz, blues, gospel en soul en diverse jeugd- en kinderactiviteiten (foto) tijdens het gratis toegankelijke New Orleans festival. © Henri van der Beek

Plan voor drive-in bios in Hattem loopt stuk op vergunning

In de auto naar de bioscoop. Dat plan in Hattem zal in de maand juni nog geen werkelijkheid worden. De gemeente gaf geen vergunning. ,,Maar we gaan door met het plan voor een later moment’’, zegt Henderikus Cazemier, secretaris van de organiserende stichting.

Omdat het New Orleans festival in Hattem dit jaar is afgeblazen, ontwikkelde stichting Opoes House of Music een plan om in juni een drive-in bioscoop te organiseren. Zo’n 50 auto’s met maximaal 4 leden uit dezelfde gezinshuishouding konden op het Hattemer evenemententerrein tussen de Apeldoornseweg en de Stadslaan gaan genieten van de film Sing (voor de jeugd) en de film Ray (voor de volwassenen).  De organisatie had drie mogelijke data in juni op het oog. Helaas, de gemeente wilde nog geen vergunning afgeven voor het plan.

Veluwe