Volledig scherm
© Erna Lammers

Rode Kruis heeft weer een nieuwe bus dankzij de Lions

HATTEM - Het Rode Kruis Hattem-Wapenveld heeft weer een nieuwe bus. Met dank aan de Lions Club Hattem.

Het voertuig is deze week met een officieel tintje in gebruik genomen. De vorige bus kantelde dit voorjaar bij een ongeval op de Zuiderzeestraatweg en was in één klap total loss. Gelukkig zijn er geen gewonden gevallen, maar het Rode Kruis zat wel zonder bus. De Lions Club Hattem bood uitkomst en deed een donatie.

Henderikus Cazemier van het Rode Kruis: "Na het ongeval is razendsnel een commissie van wijze mannen aan de slag gegaan om een nieuwe bus te zoeken die aan alle voorwaarden van het Rode Kruis voldeed. Ondertussen hebben omliggende afdelingen hun bus ter beschikking gesteld als in Hattem of Wapenveld een bus nodig was.'' Volgens Cazemier maakte vooral de donatie van 6.500 euro van de Lions Club Hattem het mogelijk dat er snel gehandeld kon worden.

Plicht
"Wij zien het als onze plicht instanties als het Rode Kruis die een groot maatschappelijk doel dienen, namelijk het verlenen van snelle directe hulp bij ongevallen in Hattem en Wapenveld, maximaal te steunen als dat nodig is. We zijn dus uiteraard op hun verzoek ingegaan'', aldus Bert Kieft, president van de Lions Club Hattem.

Gert Jan Massier, voorzitter van het Rode Kruis, geeft bij de ingebruikname een inspirerende boodschap mee. "De gezamenlijke energie die vrijkwam in deze periode geeft het bestuur van het Rode Kruis een ontzettend goed gevoel en vertrouwen in toekomstige noodsituaties. Al zijn die hopelijk minimaal nodig.''

Veluwe