Volledig scherm
Commissaris van de Koning John Berends (links) en Toon van Asseldonk, die waarnemend burgemeester van Hattem wordt. © eigen foto

Toon van Asseldonk (D66) waarnemend burgemeester van Hattem

Toon van Asseldonk is benoemd tot waarnemend burgemeester van Hattem. Hij begint komende dinsdag meteen al, Jan Willem Wiggers neemt de avond ervoor afscheid van de raad. Hij is vanaf dinsdag waarnemer in Hardenberg.

Van Asseldonk (D66) is 65 jaar en woont in Randwijk. Hij is in april van dit jaar gestopt als burgemeester van Overbetuwe. Na een periode van zes jaar ontstond bij hem volgens de provincie Gelderland de behoefte om een andere uitdaging aan te gaan. Van Asseldonk is daarnaast onder meer voorzitter van het 4 en 5 mei comité in Wageningen.

Jan Willem Wiggers is vanaf dinsdag 24 september benoemd als waarnemend burgemeester van Hardenberg. ‘De commissaris van de Koning in de provincie Gelderland, John Berends, heeft vervolgens in goed overleg met een delegatie van de gemeenteraad van Hattem besloten om Toon van Asseldonk tot waarnemend burgemeester te benoemen’, laat de provincie weten.

Verder is afgesproken dat de uitkomsten van de verkenning die momenteel op de Noord-Veluwe wordt uitgevoerd wordt meegenomen ‘als input voor de invulling van de ontstane vacature’.

Veluwe