Wethouder Auke Schipper (links) met Roel Brand en projectleider Ronald IJsselsteijn bij een testvlak op de Markt in Hattem.
Volledig scherm
PREMIUM
Wethouder Auke Schipper (links) met Roel Brand en projectleider Ronald IJsselsteijn bij een testvlak op de Markt in Hattem. © Pedro Sluiter Foto

Wat wil de Hattemer op de Markt?

Vier proefvlakken, enkele ambtenaren, wethouder Auke Schipper en een stembus. Op de Markt in Hattem voor het gemeentehuis staat de gemeente paraat om de mening van de Hattemer te vangen. Onderwerp van onderzoek is de bestrating van de Markt.

,,Dat hebben we in de coalitiebesprekingen opgevoerd. Er moet een oplossing komen", vertelt Schipper. ,,Het is een ergernis die speelt. Ik heb het zelf ook ondervonden als inwoner. Zeker toen ik tijdens die coalitie-onderhandelingen vaak naar het stadhuis fietste. De bestrating van de Markt moet beter. Het is nu een gehobbel. Maar we willen proberen of de beste oplossing te vinden is met gebruikmaking van de materialen die er nu zijn. De uitstraling vinden we namelijk ook belangrijk. Dat die verbeterd is na de herinrichting, daar zijn velen het wel mee eens."

Veluwe