Rob Koller van Koller Installatietechniek uit Hattem, wethouder Auke Schipper (midden) en Dick Stoppelenburg van Powered by Hattem (rechts) namen vrijdagmorgen de installatie in gebruik.
Volledig scherm
Rob Koller van Koller Installatietechniek uit Hattem, wethouder Auke Schipper (midden) en Dick Stoppelenburg van Powered by Hattem (rechts) namen vrijdagmorgen de installatie in gebruik. © Gemeente Hattem

Zonnepanelen op dak van gemeentewerf Hattem

Op het dak van de gemeentewerf aan de Kerkhofdijk in Hattem zijn onlangs meer dan 200 zonnepanelen geplaatst. Het geeft inwoners van de gemeente de gelegenheid om deel te nemen aan het project rondom groene energie door certificaten te kopen.

Wethouder Auke Schipper, Dick Stoppelenburg van Powered by Hattem en Rob Koller van Koller Installatietechniek uit Hattem, de installateur van de zonnepanelen, namen vrijdagmorgen de installatie in gebruik. Hattem wil graag klimaatneutraal gemeentelijk vastgoed en dat is in 2017 in een convenant vastgelegd. De gymzaal aan de Spoorstraat en kinderdagverblijf Partou werden vorig jaar met zonnepanelen al bedekt, inmiddels zijn ook de daken van De Marke en de gemeentewerf dus voorzien.

Aanjager

,, Stap voor stap gaan we richting het klimaatneutraal maken van de gebouwen die wij als gemeente bezitten. Dit doen wij samen met Powered by Hattem, die als echte aanjager deze initiatieven in gang zetten’’, aldus wethouder Auke Schipper. Op het dak van de gemeentewerf zijn 208 zonnepanelen geplaatst.

Inwoners van Hattem uit hetzelfde en de naastgelegen postcodegebieden kunnen certificaten afnemen. Dat is bijvoorbeeld voor mensen die geen duurzame maatregelen kunnen treffen voor hun eigen (huur-)huis. Eén certificaat kost 250 euro en staat ongeveer gelijk aan één zonnepaneel. Geïnteresseerden kunnen voor meer informatie of aanmelden terecht op poweredbyhattem.nl

Veluwe