1. Nieuwe padelbanen op 100 meter van bewoonde wereld: einde aan geluidsoverlast in zicht?
  PREMIUM
  met video
  2

  Nieuwe padelbanen op 100 meter van bewoonde wereld: einde aan geluids­over­last in zicht?

  Om ruzies over de komst van padelbanen te voorkomen, hebben onder andere de tennis- en padelbond, de Nederlandse Stichting Geluidshinder (NSG) en bouwers van deze banen de handen ineengeslagen. In een nieuw advies van deze organisaties staat dat nieuwe banen in de regel op zeker 100 meter van huizen moeten komen. En sommige gebieden op 160 meter, afhankelijk van het gebied waarin je woont.
 1. Bewondering voor omstreden Gosschalk na overname: ‘Hebben verantwoordelijkheid genomen’
  PREMIUM
  10

  Bewonde­ring voor omstreden Gosschalk na overname: ‘Hebben verantwoor­de­lijk­heid genomen’

  Dat het omstreden Gosschalk uit Epe ‘ontzettend veel geleerd’ heeft van dierenmishandelingen in de slachterij, was ‘van groot belang’ bij de overname van het Eper familiebedrijf. Dat stelt Marijke Everts, directielid van de Van Drie Group. De kalfs- en rundvleesproducent uit Uddel krijgt zestig procent van de aandelen van Gosschalk in handen. „Ze hebben verantwoordelijkheid genomen.”
 1. Excuses van Epe voor Gerbert en Vaida, die ‘illegale’ verhuur van vakantiehuisje moesten staken
  PREMIUM
  23

  Excuses van Epe voor Gerbert en Vaida, die ‘illegale’ verhuur van vakantie­huis­je moesten staken

  Oeps, foutje... Meer dan twee jaar oefende Epe grote druk uit op Gerbert en Vaida van de Vlekkert. Direct stoppen met het ‘illegaal’ verhuren van de vakantiewoning in hun tuin, eiste de gemeente. Als ze niet luisterden zouden ze een dwangsom van 15.000 euro moeten betalen. Ze pikten dat niet en stapten naar de rechter. Nog voor die uitspraak heeft gedaan, erkent de gemeente fout te zitten.
 2. Toch nieuwe bomen langs Kanaaldijk bij Hattem waar karakteristieke eiken tegen de vlakte moesten. Hoe kan dat?
  PREMIUM

  Toch nieuwe bomen langs Kanaaldijk bij Hattem waar karakteris­tie­ke eiken tegen de vlakte moesten. Hoe kan dat?

  Grote verbazing bij de Wapenveldse dorpsraadvoorzitter Johan Horst. Vorig jaar klonk er nog fel protest tegen de bomenkap bij het Apeldoorns Kanaal tussen Hattem en Wapenveld. De bomen moesten verdwijnen en zouden niet in de gemeente Heerde terugkomen. Maar inmiddels staan er toch tientallen jonge knotwilgen aan de voet van de Kanaaldijk. ,,Vraag je je toch af wat daar nou de reden van is.’’