Volledig scherm
PREMIUM
GHB is een kleurloze vloeistof met een sterk zoute smaak. Het wordt doorgaans met een milliliterspuit of met buisjes gedoseerd. © Changing Perspective

Aantal GHB-gebruikers in Heerde blijft stijgen: gemeente maakt zich zorgen

De gemeente Heerde maakt zich zorgen over het stijgende aantal GHB-gebruikers in de gemeente. De politiek heeft daarom het Trimbos-instituut om hulp gevraagd.

,,Het was de afgelopen jaren dweilen met de kraan open", vertelt wethouder jeugdzorg Jan Berkhoff. ,,In Heerde zijn volgens een scan van de politie zo'n 25 mensen in meer of mindere mate verslaafd aan GHB. Of we iedereen in beeld hebben, weten we niet. Wel groeit deze groep verslaafden nog steeds. We willen nu in samenwerking met het Trimbos-instituut het probleem aan de voorkant aanpakken."

 1. Nieuwe ‘boerenpartij’ kansrijk? ‘Misschien moeten ze Bennie Jolink bellen’
  PREMIUM
  poll

  Nieuwe ‘boerenpar­tij’ kansrijk? ‘Misschien moeten ze Bennie Jolink bellen’

  Veertig jaar na het ter ziele gaan van de Boerenpartij in de landelijke politiek krijgt Nederland een nieuwe partij die zich specifiek richt op boeren. Dat is tenminste de wens van Deventenaar Caroline van der Plas (52) die met haar nieuwe BoerBurgerBeweging mee wil doen aan de komende Tweede Kamerverkiezingen. Maar heeft dit nieuwe initiatief kans van slagen? Politicoloog en historicus Koen Vossen heeft er een hard hoofd in: ,,Misschien moeten ze Bennie Jolink even bellen.”
 2. Hoe bepaalt de notaris of iemand nog kan beslissen naar wie zijn erfenis toe gaat?
  PREMIUM
  video

  Hoe bepaalt de notaris of iemand nog kan beslissen naar wie zijn erfenis toe gaat?

  Nog nooit stelden zoveel mensen een testament op. Vooral ouderen staan massaal op de stoep van de notaris. En daarmee roept het de vraag op: kunnen ouderen met gebreken nog zelf beslissen over de erfenis? Notaris en poortwachter Eric Feijen uit Heerde schetst de moeilijkheid bij de laatste wil: ,,Ik had eens iemand waar weinig mee aan de hand leek, maar die na afloop ineens zei: ‘Dag dominee!”

Veluwe