Jacob Logtenberg uit Wapenveld is de oudste inwoner van de gemeente Heerde. Na zijn 104de verjaardag werd hij bezocht door de net geïnstalleerde burgemeester, Jacqueline Koops-Scheele. Logtenberg hoopt in januari 2020 zijn 105de verjaardag te vieren.
Volledig scherm
Jacob Logtenberg uit Wapenveld is de oudste inwoner van de gemeente Heerde. Na zijn 104de verjaardag werd hij bezocht door de net geïnstalleerde burgemeester, Jacqueline Koops-Scheele. Logtenberg hoopt in januari 2020 zijn 105de verjaardag te vieren. © Henri van der Beek

Aantal honderdplussers stokt, Heerde en Elburg scoren hoog, Hardenberg en Zeewolde laag

Het aantal honderdplussers in Nederland stokt. Dat blijkt uit cijfers van het Centraal Bureau voor de Statistiek (CBS). Volgens die cijfers hebben Heerde (6,5) en Elburg (6,1) in deze regio de meeste honderdplussers per tienduizend inwoners. Zeewolde (0) en Hardenberg (0,3) de minste-.

  1. Comfortabel overnachten in het Veluwse bos, in hut van karton
    PREMIUM

    Comforta­bel overnach­ten in het Veluwse bos, in hut van karton

    Staatsbosbeheer, wil in het Zwolse Bos in Wapenveld drie cabiners plaatsen. Dat zijn trekkershutten van golfkarton, die helemaal zelfvoorzienend zijn en perfect passen in het groene natuurtoerisme. Voor het zover is moet het vergunningtraject nog worden doorlopen maar de gemeente Heerde staat er positief tegenover. Met de cabiners krijgt de voormalige natuurcamping de Tonnenberg, die al tien jaar braak ligt, een nieuwe invulling.

Veluwe