Amper 700 inwoners, maar Veessen heeft vanaf maandag drie winkels dankzij Bats! van Hélène

VideoHet is goed tellen om in Veessen aan 700 inwoners te komen. Inclusief het buitengebied. Toch heeft het dorp vanaf maandag drie winkels. De nieuwste is Bats! van Hélène van Leeuwen. ,,Van mezelf weet ik dat vooral dames even willen winkelen, ergens snuffelen.”

 1. Ondanks excuses: geen legalisatie voor glamping lodges in Veessen
  PREMIUM

  Ondanks excuses: geen legalisa­tie voor glamping lodges in Veessen

  De gemeente Heerde wil niet meewerken aan het legaliseren van een zestal gloednieuwe glampingtenten op het recreatiepark ’t Lennepserf in Veessen. Ook mogen de op het terrein aanwezige lodges niet gebruikt worden voor zakelijke bijeenkomsten. ,,Alle voorzieningen dienen ten dienste te staan van verblijfsrecreatie”, zo heeft de gemeente in een brief laten weten aan de eigenaren, vader Herbert en dochter Merle Bos.
 2. Heerde komt in actie na brand op Lesbos: ‘Ze zijn de wanhoop nabij’
  PREMIUM

  Heerde komt in actie na brand op Lesbos: ‘Ze zijn de wanhoop nabij’

  ,,Ik heb vandaag 3000 euro overgemaakt naar Elly en Janet op Lesbos. Geld dat ze vandaag al besteden aan water en voedsel, ze zijn de wanhoop nabij.’’ Dat vertelt Marijke Weststrate, woordvoerder van de Heerder werkgroep die zich al sinds 2015 inzet voor de vluchtelingen in het nu door brand verwoeste kamp Moria op het Griekse eiland Lesbos. Als het aan de werkgroep ligt, moet er eind november toch weer een zeecontainer vanuit Heerde op Lesbos arriveren.
 3. Hoe onze bossen in korte tijd veranderen: ‘Als je kleinzoon zelf opa is, wandelt hij over een heel andere Veluwe’
  PREMIUM
  Video

  Hoe onze bossen in korte tijd veranderen: ‘Als je kleinzoon zelf opa is, wandelt hij over een heel andere Veluwe’

  Hij ziet het in zijn eigen achtertuin gebeuren. De vijgenboom die je zelfs in de winter niet meer naar binnen hoeft te halen. De Corsicaanse den in het bos vlakbij. Die had het in de jaren ’80 zwaar, maar doet het met de huidige ‘Italiaanse’ zomers in ons land uitstekend. Hoogleraar Europese bossen Gert-Jan Nabuurs durft de voorspelling wel aan: onze bossen gaan flink veranderen.

Veluwe