Volledig scherm
De kleedkamers krijgen bij de voetbalverenigingen een opknapbeurt. Afbeelding ter illustratie. © ANP

Apart traject rond achterstallig onderhoud bij vv Wapenveld

Voetbalvereniging Wapenveld krijgt een apart traject als het gaat om het wegwerken van het achterstallig onderhoud van de kleedkamers. Maar de club moet niet het kind van de rekening worden, vinden raad en Heerder college.

Buitensportclubs in de gemeente Heerde krijgen te maken met de privatisering van de accommodaties. Er is echter eerst nog drie ton nodig om de boel netjes over te dragen. Met dat bedrag wordt het achterstallig onderhoud weggewerkt en daarna wordt het eigendom overgedragen aan de sportclubs. VV Heerde ontvangt circa 43.000 euro, SEH 59.000 euro, WZC 185.000 euro en atletiekvereniging De Gemzen 12.087 euro.

Oplossingen

De accommodatie van VV Wapenveld is echter buiten de overeenkomst gebleven. Er komt een apart traject met de club, bestaande uit één recreatief elftal en 33 leden. Voor het herstel van de vier kleedkamers die de club op sportpark Monnikenbos heeft, zou een bedrag van ruim 96.000 euro nodig zijn. Door een apart traject te volgen wordt er gekeken naar alternatieve en goedkopere oplossingen.

William van Ommen van Gemeentebelang Boerenpartij stelde maandagavond in de raad voor de renovatie toch in het achterhoofd te houden, als er geen oplossing wordt gevonden. Wethouder Jan Berkhoff pareerde: ,,Er moet een oplossing komen. Dat is het doel dat wij gesteld hebben. We proberen er op een gepaste manier met elkaar uit te komen en dan is de raad weer aan zet.’’

Vertrouwen

Uiteindelijk werd het voorstel rond de aanpak van het achterstallige onderhoud unaniem aangenomen. En daar was ook Gradus de Weerdt, voorzitter van vv Wapenveld, blij mee: ,,Ik heb er alle vertrouwen in dat we tot een oplossing kunnen komen voor onze vereniging.’’

Veluwe