Auto rijdt in op woning in Heerde: politie pakt vluchtende inzittenden en vindt ‘mogelijk vuurwapen’

VideoEen bizar incident vanavond midden in Heerde. Daar reed een auto in op de gevel van een woning aan de Zwolseweg, waarna de vijf inzittenden op de vlucht sloegen. Een van de vluchters zou vervolgens een ‘mogelijk vuurwapen’ hebben achtergelaten op de wc bij een buurtbewoner.

De eerste melding van de crash in het hart van het dorp kwam kort na 21.00 uur binnen. Een rode personenauto bleek de gevel van een woning te hebben geramd. Het betreft het pand waar voorheen computerwinkel Paradise was gevestigd.

Volledig scherm
De auto ramde de gevel van een woning aan de Zwolseweg in Heerde. De inzittenden sloegen op de vlucht. © News United / Stefan Verkerk

Er zaten volgens omstanders vijf personen in de auto, die allemaal op de vlucht sloegen. De toegesnelde politie wist er kort daarop drie aan te houden. Daarbij werden ook honden ingezet. Volgens de politie zijn de verdachten twee mannen en een vrouw die allen ‘vrij jong’ zijn. 

Volledig scherm
Een van de verdachten wordt in de boeien geslagen. © News United / Stefan Verkerk

Wapen

De politie meldt ook dat er een ‘op een vuurwapen gelijkend voorwerp’ is aangetroffen en in beslag genomen. Het verhaal gaat dat een van de verdachten dit wapen tijdens zijn vlucht heeft verstopt in de wc van een buurtbewoner. De verdachte zou hier hebben aangebeld met de vraag of hij of zij naar de wc mocht. De politie kan of wil dat verhaal echter nog niet bevestigen.

De politie is in de omgeving nog volop bezig met onderzoek. 

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe