Bas’ (25) droom komt uit: hij heeft eigen ijssalon in Heerde

VideoVan patat via plastic naar ijs. Voor Bas Wilbrink (25) is de cirkel rond. Zijn droom is een eigen horecazaak. En die heeft hij nu. De populaire ijssalon in Heerde is van hem. Straks gaan ook broodjes over de toonbank.

Van Snackbar ‘83 naar IJssalon Gustoso. Hemelsbreed is het letterlijk een steenworp afstand, maar voor Wilbrink een wereld van verschil. Een product klaarmaken en bedienen is gesneden koek voor hem. Net als het aansturen van personeel. Maar als kersvers eigenaar van het ijssalon in de Dorpsstraat praat hij plots met een verzekeraar. En over zaken waar hij eerder nooit van hoorde. ,,Het is spannend, maar dat komt vooral door de onwetendheid. Dit is mijn droom. Ik heb altijd gezegd dat ik iets in de horeca wil beginnen.”

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe