Begrip, maar niet iedereen wil zijn hond aan de lijn doen bij schaapskooi Renderklippen in Heerde

VIDEONa het zoveelste incident met een loslopende hond bij de schaapskudde op de Renderklippen bij Heerde, klinkt een steeds luidere roep om een aanlijngebod. Maar wat vinden de hondenbezitters daar zelf eigenlijk van? Willen zij hun trouwe viervoeters wel aan de lijn houden? Een regenachtige reportage vol natte neuzen.

 1. Skeletten zetten verzet tegen natuurbegraven op landgoederen in Wapenveld kracht bij
  PREMIUM

  Skeletten zetten verzet tegen natuurbe­gra­ven op landgoede­ren in Wapenveld kracht bij

  Het protest tegen een natuurbegraafplaats in Wapenveld heeft een nieuwe dimensie gekregen. De spandoeken met de verbastering van Wapenveld naar 'gravenveld?’, waren wel bekend, maar de skeletten zijn nieuw. Geen vroege uiting voor Halloween, maar een actie om het verzet kracht bij te zetten. Waarschijnlijk omdat op landgoed De Polberg donderdag een delegatie van de provincie, gemeente en Natuurbegraven Nederland kwam.
 2. Herstelwerk Elburgerbrug moet hersteld worden: alweer dagenlange stremming. Dat is niet voor het eerst (en ook niet voor het laatst)
  PREMIUM

  Herstel­werk Elburger­brug moet hersteld worden: alweer dagenlange stremming. Dat is niet voor het eerst (en ook niet voor het laatst)

  De voor de bereikbaarheid van Flevoland en de Veluwe zo belangrijke Elburgerbrug is eind augustus/begin september bijna een werkweek lang gestremd. Alweer, verzuchten gebruikers. Onderhoud, zegt de provincie Flevoland. Maar wel het gevolg van eerder gemaakte fouten. Zo zat er eerst een ongewenste knik in de brug en laat nu het asfalt los. Wat gaat er mis en hoe kan dat?

Veluwe