Bertus Gijsendorffer (77) in gesprek met Bram Gijsendorffer (18). De kleinzoon tekende het levensverhaal van opa op voor de website Watikjezeggenwil.nl voor inwoners van Heerde en Epe. ,,Op mijn achtste kippen slachten, dat zie ik mijzelf niet doen.”
Volledig scherm
PREMIUM
Bertus Gijsendorffer (77) in gesprek met Bram Gijsendorffer (18). De kleinzoon tekende het levensverhaal van opa op voor de website Watikjezeggenwil.nl voor inwoners van Heerde en Epe. ,,Op mijn achtste kippen slachten, dat zie ik mijzelf niet doen.” © Henri van der Beek

Bertus (77) uit Heerde deelt zijn levensverhaal met Bram (18): ‘Een gesprek dat we nooit eerder voerden’

Elke week ziet Bram Gijsendorffer (18) zijn opa Bertus (77). Maar dat bij senior thuis drieduizend kippen liepen en hij een voetbal van papier en elastieken maakte, dat wist de kleinzoon niet. ,,Vaak blijft het bij: Hoe gaat het, nog iets leuks gedaan?” Totdat Bram het levensverhaal van Bertus optekende voor de website van Watikjezeggenwil, dat meer gesprekken en minder eenzaamheid wil. 

  1. Bewondering voor omstreden Gosschalk na overname: ‘Hebben verantwoordelijkheid genomen’
    PREMIUM
    10

    Bewonde­ring voor omstreden Gosschalk na overname: ‘Hebben verantwoor­de­lijk­heid genomen’

    Dat het omstreden Gosschalk uit Epe ‘ontzettend veel geleerd’ heeft van dierenmishandelingen in de slachterij, was ‘van groot belang’ bij de overname van het Eper familiebedrijf. Dat stelt Marijke Everts, directielid van de Van Drie Group. De kalfs- en rundvleesproducent uit Uddel krijgt zestig procent van de aandelen van Gosschalk in handen. „Ze hebben verantwoordelijkheid genomen.”