Gebruikers van mfa De Heerd in Heerde hebben last van te veel koolstofdioxide in de leslokalen.
Volledig scherm
PREMIUM
Gebruikers van mfa De Heerd in Heerde hebben last van te veel koolstofdioxide in de leslokalen. © Henri van der Beek

Bezuiniging zorgt letterlijk voor hoofdpijn in nieuw dorpshuis Heerde

Hoofdpijn, concentratieproblemen en vermoeidheid. Gebruikers van mfa De Heerd in Heerde hebben last van te veel koolstofdioxide in de leslokalen. Dus wordt de klimaatinstallatie aangepast. Saillant detail: Daarop was bij de bouw van het dorpshuis nog bezuinigd.

‘Niets doen is een gepasseerd station', stelt de gemeente Heerde. Dat er te veel CO2 in de lucht zit, is niet het enige probleem in de leslokalen. Het is er ook te warm. Met als gevolg dat gekoeld moet worden en extra energie wordt verbruikt. Ondertussen is het in de ruimten bij het cultuurplein juist te koel. ‘Er moet ingegrepen worden om het binnenklimaat aan de gestelde eisen te laten voldoen’. 

  1. Het belang van de dorpsclub komt pas in deze tijden aan het licht
    PREMIUM
    CORONA

    Het belang van de dorpsclub komt pas in deze tijden aan het licht

    Het is bijna drie maanden geleden dat de bal in het amateurvoetbal voor het laatst rolde. De wedstrijddagen worden ontzettend gemist. Niet alleen door de voetballers, ook door de supporters. Die van WZC Wapenveld en SV 't Harde maakten een mooi seizoen door in de vierde klasse D. Hoe teleurgesteld ze ook waren over het besluit van de KNVB, ze hebben er alle begrip voor. ,,Er zijn pijnlijkere zaken dan een potje voetbal.''

Veluwe