Volledig scherm
PREMIUM
Josephine Woltman Elpers met de paarden Hamir en Aaike (rechts), die een belangrijke rol speelden in het leven van Lisan. Hamir staat ook op de voorkant van het boek. © Henri van der Beek

Boek over veel te jong overleden Lisan uit Wapenveld biedt troost en steun

De Wapenveldse Lisan de Haan-Roseboom overleed twee jaar geleden na een kort, maar hevig ziekbed. Ze moest haar ongeboren dochter Lauren opgeven, maar regisseerde ook haar uitvaart vanaf haar sterfbed. Die dag bracht ze de Wapenveldse gemeenschap bijeen. Vriendin Josephine Woltman Elpers komt op de sterfdatum met een boek dat het verhaal vertelt van een sterke vrouw, die niet ouder mocht worden dan 29.

De nabestaanden van Lisan wilden graag haar ingrijpende, maar ook inspirerende verhaal delen en nodigden twee jaar geleden de Stentor uit om de uitvaart bij te wonen. Vanuit de plaatselijke manege werd Lisan die koude decemberdag met paard en wagen naar haar laatste rustplaats gebracht. Exact twee jaar later brengt vriendin Josephine Woltman Elpers (44) een boek uit: Afscheid van Lisan - De kracht van vriendschap.

Veluwe