Volledig scherm
Omwonenden zijn tegen huidige nieuwbouwplannen van De Heerderhof. © Hans van de Vlekkert

Bouwplan ‘Heerderhof’ mag door van gemeenteraad

Na een uitgebreide discussie met zes insprekers heeft de gemeenteraad van Heerde maandagavond unaniem ingestemd met het inbreidingsplan Heerderhof, dat de bouw van ruim vijftig woningen mogelijk maakt. Wel is de hoogte van de bebouwing bepaald op maximaal 11 meter en wordt de raad voortaan eerder betrokken bij soortgelijke projecten.

Het oude gebouw Wendhorst van zorgaanbieder Viattence is vervangen door nieuwbouw, met het complex Hofje Wendakker. Op het achterliggende terrein staat nu de bouw van meer dan vijftig woningen gepland: de Heerderhof. In het gebied is ruimte voor verschillende doelgroepen, is de bedoeling. En er is ruimte voor een appartementencomplex met drie bouwlagen. En vooral dat stuit omwonenden tegen de borst.

Omwonenden dienden eerder al in totaal 25 zienswijzen in tegen het plan. En ook maandagavond waren er meerdere insprekers over het onderwerp vanuit de buurt, maar bijvoorbeeld ook van Woonstichting Triada. De organisatie gaat over de sociale huurappartementen. Ondanks de nog diverse aanwezige bezwaren ging de raad wel akkoord met het vaststellen van het bestemmingsplan.

Parkeersituatie

Toch worden de omwonenden enigszins tegemoet gekomen. De raad diende over dit onderwerp unaniem een amendement én motie in. Zo wordt het relatief hoog gelegen terrein waar mogelijk verlaagd. Bovendien wordt de maximale nokhoogte 11 meter. En als alles gereed is komt er een evaluatie van de parkeersituatie, om te kijken of het aantal plekken tot problemen zorgt.

Via de motie heeft de raad ook afgedwongen eerder betrokken te worden bij zogeheten inbreidingslocaties, zoals de Heerderhof. Dit wordt door het college meegenomen bij een toekomstig verbeterplan.

Veluwe