Jacqueline Koops (archieffoto).
Volledig scherm
Jacqueline Koops (archieffoto). © Henri van der Beek

Burgemeester Jacqueline Koops knapt op na vermoedelijke corona-besmetting

Goed nieuws van burgemeester Jacqueline Koops van Heerde. Ze knapt wat op na een vermoedelijke besmetting met het coronavirus.

De burgemeester heeft vandaag in een tweetje iedereen bedankt voor de vele blijken van medeleven die getoond zijn toen duidelijk werd dat ze haar taken had neergelegd vanwege ziekteverschijnselen die alle tekenen bleken van het coronavirus. Ze gaat pas weer aan het werk als ze twee keer 24 uur klachtenvrij is, meldde ze in het bericht.

Ze heeft de ziekte flink te pakken gehad, blijkt uit haar bericht. Ze had hoge koortsen, longontsteking, kortademigheid en spierpijnen.

Thuisisolatie

Ruim twee weken geleden koos  Koops ervoor zichzelf en haar gezin twee weken in thuisisolatie te houden toen ze plotseling getroffen werd door hoge koorts. Later werden de klachten zodanig dat ze haar taken neerlegde. Omdat ook loco-burgemeester wethouder Wolbert Meijer ziekteverschijnselen vertoonde, vervulde tweede locoburgemeester Jan Berkhoff vanaf toen de burgemeesterstaken.

  1. Het belang van de dorpsclub komt pas in deze tijden aan het licht
    PREMIUM
    CORONA

    Het belang van de dorpsclub komt pas in deze tijden aan het licht

    Het is bijna drie maanden geleden dat de bal in het amateurvoetbal voor het laatst rolde. De wedstrijddagen worden ontzettend gemist. Niet alleen door de voetballers, ook door de supporters. Die van WZC Wapenveld en SV 't Harde maakten een mooi seizoen door in de vierde klasse D. Hoe teleurgesteld ze ook waren over het besluit van de KNVB, ze hebben er alle begrip voor. ,,Er zijn pijnlijkere zaken dan een potje voetbal.''

Veluwe