De SALE in de UITVERKOOP: tijd voor wat anders! ‘De prijs die we zo moeten betalen is heel hoog’

videoFast fashion? Elke maand iets nieuws uit - alweer! - de volgende uitverkoop? Het bordje ‘sale’ hangt bijna permanent in kledingwinkels. De roep om de opruiming bij het grofvuil te zetten klinkt inmiddels van verschillende kanten.  ,,We jagen elkaar op. Dat gaat natuurlijk een keer gruwelijk mis.’’

Op de toonbank liggen grote stapels kledingstukken. Bij kledingzaak Dick and Co in Heerde is finale uitverkoop aangebroken, kortingen lopen op tot wel 70 procent. Vriendinnen Tess en Anja slaan hun slag en scoren in de laatste ronde een paar broeken, een blouse en warme wollen trui. ,,De winter is nog maar net begonnen, die trui kost normaal 119,95 en nu 35,95. Heb ik toch mooi heel wat geld bespaard.’’ Blij verlaat het tweetal de winkel.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe