Drama in Heerde: vader (58) overlijdt bij ongeluk met heftruck

VideoEen 58-jarige man is vannacht aan de gevolgen van een incident bij het bedrijf HB hekwerk Oost aan de Sprengenweg in Heerde overleden. Het ongeval vond zaterdag plaats.

De man, een vriend van eigenaar Martin Berghorst, kwam zijn zoon ophalen en wilde met een heftruck vuil lossen. Bij het uitstappen raakte de man bekneld. Afgelopen nacht overleed hij in het ziekenhuis. ,,Niemand was in de buurt, dus het onderzoek van de arbeidsinspectie moet uitwijzen wat er nou precies is gebeurd’’, zegt Berghorst.

Vader van een werknemer

Het ongeval gebeurde op het terrein van het bedrijf HB hekwerk Oost. De 58-jarige man maakte geen onderdeel uit van het viertal werknemers van het bedrijf, maar is wel vader van een werknemer.

Berghorst heeft uit respect het bedrijf voor minstens een week gesloten. ,,Daarna kijken we verder, in samenspraak met de nabestaanden.’’ Volgens Berghorst is de sfeer heel slecht. ,,Het verdriet is heel groot.’’

Onderzoek arbeidsinspectie

De arbeidsinspectie hoopt het onderzoek binnen enkele maanden af te ronden, laat woordvoerder Elizabeth Palandeng weten. Over de werkwijze kan ze niet veel zeggen. ,,Dat kan op allerlei manieren, maar zolang het nog loopt zeggen we daar niets over.’’ 

Volledig scherm
Hulpdiensten aan de Sprengenweg in Heerde. © Stefan Verkerk
  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe