Om verpleeghuis Rehoboth in Wapenveld staan dranghekken om bezoekers op afstand te houden. Door het overtreden van de regels stijgt het risico bij bewoners op besmetting met corona. Zolang een verpleeghuis niet coronavrij is, mogen bewoners niet naar buiten en bezoekers niet naar binnen.
Volledig scherm
PREMIUM
Om verpleeghuis Rehoboth in Wapenveld staan dranghekken om bezoekers op afstand te houden. Door het overtreden van de regels stijgt het risico bij bewoners op besmetting met corona. Zolang een verpleeghuis niet coronavrij is, mogen bewoners niet naar buiten en bezoekers niet naar binnen. © Henri van der Beek

Dranghekken om verpleeghuizen op Noord-Veluwe moeten familieleden op afstand houden

WZU Veluwe zet dranghekken om haar verpleeghuizen. Die moeten familieleden op afstand houden, die lak hebben aan regels en veel te dicht bij kwetsbare bewoners komen. Zolang een verpleeghuis niet coronavrij is, mogen bewoners niet naar buiten en bezoekers niet naar binnen.

De druppel was donderdagavond. Familie ging bij De Nieuwe Feitenhof in Elburg met een hoogwerker op bezoek bij een bewoner. Maar tussen het raam en het bakje zat geen 1,5 meter afstand. Ook was er ‘onbeschermd contact’.

Veluwe