Volledig scherm
PREMIUM
Jens, Jurian, Esey en Wesley duiken door de hoepels tijdens het schoolzwemmen in het Berghuizer Bad. © Henri van der Beek

Duur vervoer leerlingen doet schoolzwemmen in Heerde de das om

Voor zeshonderd kinderen uit Heerde, Veessen en Wapenveld houdt het schoolzwemmen na dit schooljaar op. Het Berghuizer Bad in Wapenveld kan het geld niet meer bij elkaar krijgen om de kinderen van en naar het zwembad te vervoeren.

Dat zou een aderlating zijn voor Heerde, vindt Geb Dokter, voorzitter van het Berghuizer Bad. Niet qua inkomsten voor het zwembad, want het schoolzwemmen wordt uit eigen zak betaald. Maar vooral vanwege het gemis aan zwemervaring voor kinderen. ,,Het is heel belangrijk dat kinderen regelmatig zwemmen zodat ze zwemvaardig blijven. Bovendien heeft het een positief effect op de bezoekcijfers van het zwembad’’, zegt Dokter.

  1. Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep
    PREMIUM

    Landelijk onderzoek naar suïcide onder jongeren vindt oorsprong in Zwolle en Wezep

    Jongeren die in 2017 door zelfdoding om het leven kwamen, waren in de gezondheidszorg in een vicieuze cirkel beland. Dat blijkt uit een landelijk wetenschappelijk onderzoek naar de achtergronden van suïcides onder tieners in dat jaar. Hulpverleners zouden beter en anders moeten samenwerken, concluderen de onderzoekers. In Zwolle gebeurt dat al, in Harderwijk wordt gewerkt aan een nieuwe aanpak die als voorbeeld voor andere Gelderse gemeenten moet gelden.

Veluwe