Volledig scherm
Brandweerlieden brengen de hond in veiligheid. Op de achtergrond de gecrashte auto. © Stefan Verkerk

Echtpaar en hond schieten met auto van A50 bij Heerde

Een echtpaar en hun hond zijn vanochtend met de schrik vrijgekomen op de A50 tussen Hattem en Heerde. Daar raakten ze met de auto van de weg. De auto belandde gekanteld in de berm, maar de inzittenden bleven ongedeerd.

Door nog onbekende oorzaak raakte de auto van de snelweg. Mogelijk ging hier een klapband aan vooraf. De wagen kwam zo'n 15 meter van het wegdek tot stilstand in de berm.

Geluk

Gezien de schade aan het voertuig kwamen de inzittenden er goed vanaf. Het echtpaar kwam ongeschonden de auto uit, net als de hond. Ze zijn nog wel even nagekeken door de hulpdiensten.

De auto is door een bergingsbedrijf opgehaald. Het verkeer ondervond weinig hinder van het ongeluk.

  1. Nunspeet en Heerde ruilen schilderijen: 'geen Rembrandt de deur uit'
    PREMIUM

    Nunspeet en Heerde ruilen schilderij­en: 'geen Rembrandt de deur uit'

    Kunstverzamelaar Jurn Buisman kijkt nog maar eens goed naar de twee eksters die in het sneeuwlandschap tevergeefs naar voedsel zoeken, en straalt een gevoel van gelukzaligheid uit. Het is de eigenaar van Huize Kolthoorn in de gelijknamige buurtschap net naast Heerde maar mooi gelukt om het schilderij van Jan Kleintjes (182-1955) in bezit te krijgen. 'De smeltende sneeuw', heet het. ,,Een gelukstreffer, want het werk liep ik zomaar tegen het lijf. In het museum van Nunspeet. Maar wat past het goed in dit huis."

Veluwe