Eerste elektrische auto voor gemeente Heerde

VideoDe gemeente Heerde heeft duurzaamheid hoog in het vaandal staan. Woensdagmiddag is daarom de eerste Peugeot iOn Active, een volledig elektrische auto, afgeleverd. 

In het bijzijn van de wethouders Gerrit van Dijk (achter het stuur) en Wolbert Meijer werden de sleutels op de gemeentewerf overhandigd. De auto wordt gebruikt door onder meer de BOA’s en medewerkers van het wegenonderhoud. Volgens een woordvoerder volgen er nog meer elektrische auto’s: ,,De elektriciteit wekken we als gemeente zelf op met de zonnepanelen op het gemeentekantoor en op de gemeentewerf. Bij het gemeentekantoor wordt nog een laadpaal neergezet.”

Volledig scherm
Wethouders Van Dijk (achter het stuur) en Meijer in de eerste elektrische auto van de gemeente Heerde. © Vakfoto Van Der Beek
  1. Elburgse ouderen malen niet om Heerder stem

    Elburgse ouderen malen niet om Heerder stem

    De flyers van de plaatselijke Gemeentebelang Boerenpartij liggen nog op de tafels van Groot Stokkert in Wapenveld. Doorgaans is het een zorghotel of vakantieverblijf, maar sinds begin dit jaar ook de thuisbasis van zo’n 50 ouderen uit Elburg, die er tijdelijk gehuisvest zijn vanwege de verbouw van Het Nieuwe Feithenhof in Elburg. Interesse in de Heerder politiek is er nauwelijks in de Wapenveldse bossen. Dat blijkt niet alleen uit de geringe aandacht voor de politieke flyers, maar ook uit het aantal bewoners dat woensdag wél gaat stemmen: welgeteld één.

Veluwe