Volledig scherm
Leerlingen tot en met groep 6 doen mee. © Damclub Eye-T Webdesign / OG Wapenveld

Finale NK schooldammen in Heerde

Damclub Ons Genoegen uit Wapenveld heeft het NK schooldammen voor welpen naar Heerde weten te halen. Aanstaande zaterdag komen de beste schooldammers tot en met groep 6 naar MFA De Heerd voor de strijd om de titel. De winnende school mag zich uiteindelijk een jaar lang Nederlands Kampioen noemen.

Onder leiding van vrijwilligers van de Damclub Eye-T Webdesign / OG Wapenveld hebben de kinderen in groep drie tot en met acht op de basisscholen in Heerde en Wapenveld het hele jaar door al gespeeld. Een team van CBS De Parel uit Wapenveld wist zich te plaatsen voor de finale van het NK schooldammen voor Welpen (leerlingen tot en met groep 6). De Damclub heeft daarop de organisatie van het toernooi op zich genomen. Ook de Goede Herder School uit Wapenveld heeft overigens nog kans om mee te doen aan het eindtoernooi; het team staat op de reservelijst.

Toeschouwers

Op 25 mei, komende zaterdag, zullen er zo’n 100 leerlingen met ouders en begeleiders uit heel Nederland naar Heerde komen om uit te vechten welke basisschool de beste van Nederland is. Toeschouwers zijn ook welkom in MFA de Heerd. De eerste zet in Heerde vindt naar verwachting rond 10.45 uur plaats.

Veluwe